Contact information

Telephone Icon 17x17 + 49 (0) 6221 54 - 19760
E-Mail helke.hillebrand@uni-heidelberg.de

News

"Dreigroschenoper, völkische Lieder und virtuose Rockmusik" - Rhein-Neckar-Zeitung Heidelberg

07.02.2018: Zusammenhang zwischen Kultur und Märkten untersucht - Bessere Betreuung und Stipendien für Teilnehmer

Eröffnung des Promotionskollegs "Kunst, Kultur und Märkte"

29.01.2018: Das Promotionskolleg "Kunst, Kultur und Märkte" wird am 29.01.18 feierlich eröffnet.

Vier neue Promotionskollegs an der Universität Heidelberg

12.12.2017: Vier neue Promotionskollegs zur Förderung des wissen­schaftlichen Nachwuchses haben ihre Arbeit auf­ge­nommen. Die Mittel stammen aus der Lan­des­gra­duierten­förderung Baden-Württemberg.

Research Training Groups (Promotionskollegs)

The Graduate Academy awards funding through the Landesgraduiertenförderung Programme for the creation of new research training groups at Heidelberg University depending on the allocation of funds by the Ministry of Science, Research and the Arts. This funding programme aims at permanently improving the framework for doctoral training throughout the University through the establishment of structured doctoral programmes.

The research training groups selected in 2017 are:

Each research training group receives approximately 200,000 Euro and 160.000 Euro respectively during the funding period of three years from the Langraduiertenförderung Programme of the state of Baden-Württemberg. Additionally, an infrastructure grant of max. 5,000 Euro per year is provided, for example for the implementation of conferences or training programmes.

Due to the current reduction of the funding for the Landesgraduiertenförderung
Programme
by the Baden-Württemberg Ministry for Higher Education, Research and Art,
we will not be able to award any new research training groups this year.

General Information

Important Dates

Call for applications: to be announced
Application deadline: to be announced
Start of fellowships: to be announced
Period of fellowships: max. 3 years

Estimated allocation of funds for each research training group:

5 fellowships of 1,110 Euro each per month;
this amount includes an allowance for travel and material expenses.

Infrastructure grant of max. 5,000 Euro per year for 3 years

Eligibility

Applications can be submitted by groups of researchers who intend to implement a concept of structured doctoral training and supervision.

Contact person in the Graduate Academy

Dr. Helke Hillebrand